ce este tanatopraxia

Tanatopraxia: Arta îngrijirii și prezervării corpului uman

Conceptul contemporan despre moarte este legat de exigențele societății în care trăim. Conservare și aspectul unei persoane dragi, trecută în neființă, contează enorm de mult pentru fiecare dintre noi. 

Tanatopraxia este practicată cu scopul de a conserva corpul defunctului pe o perioadă de până la 10 zile și la o temperatură ambiantă potrivită, astfel ca familia îndoliată să poate beneficia de timpul enecesar pentru a alege un serviciu de pompe funebre după dorință și posibilitățile financiare. 

Tanatopraxia este o componentă importantă a procesului de înmormântare și a îngrijirii post-mortem a persoanelor dragi. Această practică, deși nu este întotdeauna cunoscută publicului larg, este o muncă delicată a unor persoane specializate, necesară în pregătirea și conservarea corpului uman înainte de înmormântare.

Ce este tanatopraxia?

Tanatopraxia este un proces complex de conservare a unui corp neînsuflețit, care implică mai multe etape meticuloase, ce includ:

  • Igienizarea corpului
  • Întârzierea procesului de tanatomorfoză
  • Aseptizarea corpului
  • Rehidratarea tegumentelor, pentru aspectul natural al corpului
  • Relaxarea fizionomiei feței, cu înlăturarea semnelor de suferință de dinainte morții, pentru păstrarea imaginii vii și oneste a celui decedat
  • Cosmetica funerară, care se realizeaza la cererea familiei 
  • Reconstrucția corpului în caz de necesitate, în urma unor accidente. 
  • Importanța tanatopraxiei

La Casa de protocol funerar Corona, activitatea de tanatopraxie se desfășoară într-un cadru legal, în spații amenajate special și corect utilate, conform normelor europene, cu respect față defunct și față de familiile apartinătoare. Performanțele unei tanatopraxii corecte sunt obținute utilizând produse fixatoare de înaltă calitate, avizate pentru utilizare de Ministerul Sănătății.

Copyright © 2024 - Prometeu S.R.L.
Servicii funerare
envelopephonemap-markermagnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram